Andersens Kuffert Teater

Pressen

Gud eller kærlighed

Konen i Muddergrøften

Frit valg på alle hylder

Andersens Kuffert Teater har ladet sig inspirere til en morsom dukketeaterforestilling om at lære at sætte pris på det nære, hvor den visuelle fantasi i høj grad bidrager til underholdningen. Muddergrøften er flyttet op på taget af fiskerens båd, der har en kost som mast, mens havet skvulper rundt i en skuffe! Konen er dog som altid en strid madamme, og selv om det kun er en lille dukke, er hun ifølge sin mand - fiskeren - lige så skrap som store mennesker. Alligevel holder han af hende. Også når hun sender ham af sted til den fortryllede prins, flynderen, som skal opfylde hendes grådige ønsker. Pavemagt er for lidt - hun vil være Gud, men havner efter en gigantisk flyvetur i røg og damp igen i grøften.

Tilløbsstykke i Ejby Bibliotek

Konen i Muddergrøften

"Konen i Muddergrøften" trak fulde huse i Ejby Bibliotek søndag formiddag den 6. december, anden søndag i advent.

Folk kom fra nær og fjern for, sammen med deres børn eller børnebørn, at opleve en gammel brødrene Grimm klassiker, Konen i Muddergrøften. Og der var fuld valuta for pengene for alle de ca. 70 mennesker, børn og voksne, ca. lige mange af hver, der var mødt op.
- Med en fantastisk scenografi formåede Henrik Rosenquist Andersen fra Andersens Kuffertteater at levendegøre den meget moralske historie om den grådige kone, der ikke kunne få nok og som til sidst endte, der hvor hun startede. Fiskeren, alias Henrik Andersen, undlader dog ikke at fortælle sin kone, at "det hele er væk, fordi du ønskede dig alt for meget". Men det bekymrer ham nu ikke, for han holder jo af hende som hun er, og det vigtigste er ikke væk "for du er her og jeg er her", fortæller Inger Jørgensen fra kulturforeningen Apollonaris og Netværksgruppen for Ejby Bibliotek.

Næstved Teaterudvalg:

Konen i Muddergrøften

Han spillede for de største børnehavebørn i foråret og pædagogerne var meget begejstret.

Andersens Kuffert Teater er et enmandsteater som spiller godt teater for børn på børnenes betingelser. . .
Konen i Muddergrøften er meget anderledes, end den historie de fledste kender. Men det er forrygende godt spillet.