Andersens Kuffert Teater

Den flyvende kuffert

Den flyvende Kuffert

Den Flyvende kuffert er et interaktivt stykke efter et eventyr af Hans Christian Andersen. Det handler om en dreng, som med sin og tilskuernes fantasi tager på en lang rejse.

Stykket starter hjemme hos Max, som har fået ordre om at skulle rydde op på sit værelse. Det har han selvfølgelig ikke lyst til: "Når man har ryddet op, ved man ikke mere hvor tingene ligger, og det ligner ikke det man selv kender."
Vi starter der hvor alle børn er hjemme, i en situation som alle kender: Man skal gøre noget som man ikke har lyst til. Ud fra den situation - vi sidder alle i samme båd - tages børnene med på en tur ud i verden.

At se og skabe teater sammen med børn er altid meget inspirerende. Ved at give børnene lov til selv at kunne præge og udvikle forestillingen er meget givende og et vigtigt input i deres egen verden. Det medvirker også til, at børnene få et bredere og mere nuanceret billede i at kunne skelne mellem fantasi og virkelighed i et børnespektiv
I fællesskab bestemmer man hvor turen går hen. På vejen ud i verden får børnene nye og spændende indtryk. Vi kikker ud over tallerkenens rand i en spændende og ny omgivelse og ser at der ikke er så farligt ude i den store verden.

Som i de fleste eventyr møder vi selvfølgelig også en rigtig prinsesse, som føler sig en smule alene, og en heks der i børnenes verden er forbundet med uhygge og spænding.
Her får børnene mulighed for at lære at omgås med at have angst, og får sat ord på følelsen. Børnenes forslag og ideer som nu bliver synlige og konkrete for dem, kan bruges i børnenes venskab med hinanden og i andre situationer.
Max frier til prinsessen og prinsessens far - som hedder "Kong Ostetå" - kommer. Prinsessens mor er desværre ude at handle -

For at kunne gifte sig med prinsessen er vi nød til at bringe en gave med til Kongeparret. Gaven er noget vi alle har: Fantasi. Vi fortæller en historie. Hvis historien er "god" får vi prinsessen og hvis den "ikke er så god" får vi ikke prinsessen.

Vores flyvetur ender meget brat med at kufferten som vi flyver i brænder. Fordi vi nødlander langt væk fra slottet hvor prinsessen bor, bliver der desværre ikke noget ud af brylluppet.

Max kommer i tanke om at han skal Rydde op og tilbyder børnene at de kan foresatte rejsen uden ham. Når man så mødes igen kan de fortælle hvordan eventyret går videre.
På den måde får børnene ansvar for stykket og kan fortsætte med at bygge videre på forestillingen med deres egne ideer og fantasi, lang tid efter at forestillingen er slut.
Andersens Kuffert Teater er et opsøgende teater som mødes med børnene der hvor de er i deres hverdag og i de situationer som børnene kender.

Forestillingen opleves som et fantastisk samspil med børnene, hvor børnenes muligheder og kreativt er i centrum.

Den Flyvende Kuffert

Flot fantasirejse i en flyvende kuffert

Fantasien fik en flot flyvetur