Andersens Kuffert Teater

Fyrtøjet

Fyrtøjet

Griep - hovedpersonen i historie Fyrtøjet - er en trold som bor i en skov i nærheden. Vi har valgt ikke at have en soldat som hovedfigur, fordi soldater idag ikke har samme betydning som da H.C.Andersen skrev sit eventyr. Derudover er det også lettere for børnene at identificere sig med en trold/Fantasifigur end med en soldat. Identifikation spiller en stor rolle i konceptet som der bliver arbejdet ud fra.
Griep bliver spillet af et menneske og resten af figurerne er dukker.

H. C. Andersens Eventyr danner midtpunktet i stykket. Det vigtige er dog ikke historien om Fyrtøjet, men børnene og deres muligheder for at være med til at fortælle historien, og have indflydelse på forløbet og handlingen.

Griep fortæller en historie fra sin dagligdag. Han fortæller vidt og bredt om, hvordan han lærte Ildgla - den smukkeste heks - at kende.
Han fortæller om en sovende skønhed, som han sværmer for og hendes strenge mor, som han er lidt bange for. Og hvordan han - ved hjælp af et fyrtøj - får guld, gyngeheste og andre dejlige ting.

I Forestillingen blander vi fantasi og virkelighed på en eventyrlig måde, som gør at Børnene tager det de oplever med sig hjem, og ved deres næste besøg i "Grieps skov i nærheden" bygger de videre på handlingen.
Andersens Kuffert Teater er et opsøgende teater. Der spiller der, hvor børnene opholder sig i hverdagen.
Vi gør meget ud af respektere børnenes eget
”lege univers ”, og opføre os som gæster hos børnene.
Tilskuerne bliver indbudt til at deltage aktivt i forestillingen. Scenen består af farvestrålende kasser, som gemmer på en masse hemmeligheder. I løbet af forestillingen bliver alle hemmelighederne luftet.

Forestillingen opleves som et fantastisk spil med mange muligheder.